OSRAM este unul dintre primii doi producatori mondiali de produse de iluminat. Portofoliul companiei acopera intregul lant valoric, de la componente la echipamentele şi opto-semiconductori, precum şi corpuri de iluminat complete, sisteme de management al luminii şi soluţii de iluminat.
 
Numele de marca al OSRAM a "aparut" in 1906 si a fost inregistrat de catre Deutsche Gasglühlicht-Anstalt (de asemenea, cunoscuta sub numele de Auer-Gesellschaft). Numele de renume mondial din 1906 a fost creat din denumirile celor doua materiale care au fost necesare la acea vreme pentru a produce filamentele - initial Osmiu si apoi Wolfram (sau tungsten, aşa acum este cunoscut in prezent). 13 ani mai tarziu (in 1 iulie 1919) a devenit parte a unui nume de companie: OSRAM Werke GmbH Kommanditgesellschaft. La acea vreme, Auer-Gesellschaft, AEG si Siemens & Halske AG si-au combinat activitaţile de producţie a lampilor. Din 1978 pana in 2013, Siemens a fost unic acţionar. De atunci, Grupul a fost listat ca OSRAM Licht AG, la bursele de valori din Frankfurt si Munchen la 8 Iulie 2013. (ISIN: DE000LED4000; WKN: LED 400; Trading symbol: OSR).
 
Compania care opereaza la nivel international, a avut aproximativ 34.000 angajati in toata lumea la sfarsitul anului fiscal 2014 si a generat un venit de 5,1 miliarde de Euro in acest an. Activitatile comerciale ale companiei concentrandu-se pe iluminat – prin urmare si pe calitatea vietii – de peste 100 de ani.
 
Cu produse Led care alcatuiesc o pondere de 36% din totalul cifrei de afaceri, compania stabileste trenduri semnificative privind schimbarile tehnologice din piata iluminatului. Mai mult de 60% din cheltuielile de cercetare & dezvoltare se afla in zona SSL.
 
In casa, la birou sau in spatii publice, in timpul liber,sau calatorii – astazi, viata moderna, urbana este totul, dar de neconceput fara lumina electrica. Cele mai mari vanzari sunt realizate de divizia de Iluminat General. Osram este furnizorul numarul unu pentru surse si Leduri autovehicule. De asemenea, este lider in furnizarea de transformatoare electronice (ECG) pentru lampi. Bussines-ul cu opto-semiconductori este in crestere rapida si are o strategie de importanta majora. Sectorul cu echipamente speciale afisaj optic este de asemenea caracterizat de o rata inalta de inovatie.

www.osram.com
www.siteco.com
 
 
 
 
 
 
 

PARTENERI     OFICIALI

PARTENERI